Scheveningen

Scheveningen is met de auto vanuit het vakantiehuis binnen 15 minuten te bereiken. Dé badplaats van Nederland met zijn prachtige Kurhaus, waar je leuk kunt dineren, en de beroemde Pier. Hier bevindt zich ook het Circustheater, de plek voor musicals, concerten en familievoorstellingen.

de pier van Scheveningen

de Pier van Scheveningen

 

De haven van Scheveningen is zeker een bezoek waard: naast de oude vissersboten wordt de haven steeds trendy-er en is het bij uitstek de plek om vis te eten. U vindt er leuke restaurants om te gaan eten, zoals de beroemde vishandel Simonis, Rootz at the Harbour of Restaurant De Dagvisser.

Scheveningen heeft als badplaats het Zuiderstrand, dat bekend staat als het surfbeachstrand, en het Noorderstrand, dat bestaat uit trendy strandpaviljoens waar veel aan kitesurfing wordt gedaan. Rustiger stranden liggen verderop en zijn bereikbaar via het achterliggende duinengebied (je kunt natuurlijk ook gewoon naar het strand gaan bij het vakantiehuis in Kijkduin). In Scheveningen kunt u ook 7 dagen per week winkelen in de Palace Promenade.

Sealife, een presentatie van vele aquariums met de mooiste vissen, biedt voor de minder goede dagen een leuk uitstapje en Museum Beelden aan Zee is er voor de liefhebber van beelden. Natuurlijk kunt u ook naar de grote Pathé Bioscoop  (maar liefst 8 zalen) gaan om film te kijken.

Kijk op de site van Scheveningen voor de laatste informatie over activiteiten.

het beroemde Kurhaus

het beroemde Kurhaus