Den Haag

Den Haag is natuurlijk bekend doordat het centrum van de landelijke politiek, het Binnenhof met het beroemde torentje, zich hier bevindt. Wist u trouwens dat u rondleidingen door het Binnenhof kunt krijgen? Internationaal bekend is natuurlijk het Vredespaleis, het wereldwijde symbool van vrede en recht met onder andere het Internationaal Gerechtshof. Naast de staatsstad is Den Haag is ook een ‘gewone’ echte stad waar kunst en cultuur in overvloed is. Er zijn prachtige musea als bijvoorbeeld het Mauritshuis, het Gemeentemuseum en het Panorama Mesdag Museum, het grootste schilderij van Nederland. Hier bevindt zich de Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater, de thuisbases van het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater.

 Binnenhof Den Haag   Panorama Mesdag
Binnenhof Den Haag                                         Panorama Mesdag

 

Verder  zijn er (familie) uitgaansgelegenheden als Madurodam,  het bekende ‘mini’ Nederland, Familiepark Drievliet, een pretpark voor de kleine en grote kinderen, het Museon, een heel toegankelijk museum waar voor kinderen van alles te doen en te zien is of het Omniversum, een grootbeeldfilmtheater waar de films worden geprojecteerd op een projectiescherm om het publiek heen in de vorm van een halve bol, zo groot als een half voetbalveld. Spectaculair!

Madurodam    omniversum filmtheater
  Madurodam                                                     Omniversum

Drievliet piratenschip

   Familiepark Drievliet

 

En dat alles terwijl de stad voor je gevoel toch echt beloopbaar en gemoedelijk blijft. Mooie architectuur met fraaie herenhuizen, de paleizen Noordeinde en Huis ten Bosch van de koninklijke familie, moderne en oude winkelstraten (bijvoorbeeld De Fred, de ‘mooiste laan van den Haag’) en de Haagse Passage, het oudste winkelcentrum van Nederland. Het is een echte, mooie stad achter de duinen.

paleis Noordeinde  Haagse Passage
paleis Noordeinde                                                          Haagse Passage

 

Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds en ‘s nachts is er veel te beleven. De binnenstad heeft veel pleinen met restaurants, cafés en nachtgelegenheden. Kijk voor meer informatie op de uit-agenda van den Haag.